U VELIKOJ VIJEĆNICI GRADA BELIŠĆA ODRŽANA EDUKACIJA „DIGITALIZACIJA E – RAČUN“

27. lipnja 2019. godine u Velikoj vijećnici grada Belišća organizirana je edukacija na temu: „Digitalizacija e – račun“.

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Valpovštine organizirala je 27.06.2019. s početkom u 13h u gradskoj vijećnici grada Belišća edukaciju na temu Digitalizacija e-račun. Na edukaciju su bile pozvane fizičke i pravne osobe(tvrtke, obrtnici, OPG-ovi sa područja grada Belišća) koji su obveznici uvođenja e-računa od 01.07.2019. godine te članovi Udruge računovođa i financijskih djelatnika Valpovštine, a okupilo dvadesetak zainteresiranih polaznika.
Cilj edukacije bio je upoznati polaznike sa Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, postupkom zaprimanja i izdavanja e-računa, pretvaranje postojećih računa (i ostale dokumentacije) na papiru u digitalni oblik i njihovo arhiviranje, sa čuvanjem (arhiviranjem) računa prema važećim računovodstvenim i poreznim propisima te mnogim drugim informacijama.
Predavači su bili Danko Butorac, vlasnik informatičkog obrta Assisto te Matko Šestanj, zaposlenik u tvrtki Arios d.o.o. Po završetku izlaganja razvila se rasprava oko provođenja najavljenih novosti u praksi.
Ovu edukaciju sufinancirao je grad Belišće te je bila besplatna za sve sudionike

NOVOSTI