U HUP-U OSIJEK PREDSTAVLJENE MJERE HZZ-A POSLODAVCIMA

 

19. ožujka 2019. godine u prostorijama regionalnog ureda HUP-a u Osijeku, u suradnji HUP Regionalni ured Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek, organizirana je prezentacija: Mjere za zapošljavanje iz nadležnosti HZZ-a.

Prezentaciju su održali predstavnici HZZ Regionalni ured Osijek, te su detaljno razjasnili sve o Mjerama za zapošljavanje iz nadležnosti HZZ-a.
Paket mjera koje su stupile na snagu prošle godine sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je o: potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu.
Najveće novosti koje su uvedene odnose se na mogućnost da se neke od mjera koriste kombinirano, uvećanje iznosa financijskih potpora i novčanih pomoći te naglasak na mjere stalni sezonac, kao i na obrazovanja i usavršavanja.
Više o mjerama možete pročitati na www.hzz.hr.

Na prezentaciji su kao predstavnici Ariosa d.o.o. nazočile kao direktorica Danka Kaljević, dipl.iur. te polaznica SOR-a Iva Jureta, mag.iur.

NOVOSTI