RAZVOJ PODUZETNIŠTVA KROZ FONDOVE EU

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje (RRA SiB), kao partner na Projektu “Razvoj
poslovne i komunalne infrastrukture u eko-industrijskoj zoni Nemetin”, organizirala je edukativnu radionicu za poduzetnike, postojeće i buduće korisnike EU projekata na temu “Razvoj poduzetnistva kroz fondove Europske unije”.
Između 30-ak sudionika, edukaciji su prisustvovali predstavnici Agencije Arios – polaznici stručnog osposobljavanja Kristina Mucić, mag. iur i Vladimir Bibić, mag.oec.
Nakon registracije, sve sudionike je pozdravio mr.sc. Denis Ambruš, zamjenik Gradonačelnika Grada Osijeka.
Predavači su bili Srećko Kukić – pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo Grada Osijeka koji je predstavio projekt Eko-industrijske zone Nemetin.
Slavko Tušek i Nada Kožul, voditelji projekata iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o. su se pobliže dotaknuli natječaja i izrade samih projekata, dok je Domagoj Vidaković iz Udruge EU Centar je na primjeru projekta Eko-industrijske zone Nemetin, prikazao popunjavanje projektnih obrazaca.
Nakon radionice, uslijedila je kratka rasprava gdje je zaključeno kako će najava pojednostavljenja projektne dokumentacije znatno olakšati prijave te će na taj način poduzetnici lakše dolaziti do financijskih sredstava iz fondova EU.
Za dodatne informacije, možete se javiti u Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje na 031/221-890; 098/2229285.

NOVOSTI