Radionica „Od ideje do poduzetničkog pohvata“ u sklopu projekta A.C.T.I.V.E.

radionica-od-ideje-do-poduzetnickog-pohvata-u-sklopu-projekta-active-635491454579735078_720_540U sklopu projekta A.C.T.I.V.E. – Activity and Creativity Through Ideas and Ventures = Employment, 15. listopada 2014. godine u u Belom Manastitu u Drugoj srednjoj školi Beli Manastir održana je radionica na temu: Od ideje do poduzetničkog pohvata.

Gošća radionice bila je Marija Kušić, Agencija Arios Belišće, inače dopredsjednica Izvršnog odbora HUP Podružnice Osijek koja je učenike, polaznike radionice svojim otvorenim i komunikativnim pristupom potaknula na razmišljanje i aktivno sudjelovanje, postavljajući im pitanja kakvu bi oni odluku donijeli u konkretnoj situaciji. Ukratko, prenijela im je svoja iskustva u poslovanju, osobito ukazujući na dostupnost edukacija, bespovratnih sredstava i poticaja koje traže proaktivan pristup kako bismo došli do relevantnih informacija.

Projekt A.C.T.I.V.E. financiran iz IPA IV komponente se provodi na području Osječko-baranjske županije, a ima za cilj poboljšati preduvjete za zapošljivost i samozapošljavanje mladih ljudi. Nositelj projekta je Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet, Osijek, Poslijediplomski studij „Poduzetništvo”, a partneri na projektu, uz HUP Regionalni ured Osijek su Centar za poduzetništvo Osijek, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o., Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas” Osijek, Obrtnička škola Osijek, Turistička i ugostiteljska škola Osijek i Druga srednja škola „Beli Manastir, dok su pridruženi partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Osijek i Osječko-baranjska županija.

NOVOSTI