PUTOVANJE U OHRID – URFD VALPOVŠTINE U SURADNJI S URFD BELI MANASTIR

30.4. – 4.5.2014.

Nekoliko članova URFD Valpovštine od 30.04. do 04.05. 2014. godine bilo je na putovanju u Ohrid, Albaniju i Crnu Goru. Na putovanju je bilo 53 osobe koje su uživale u znamenitostima odredišta koje su kroz 4 dana imali prilike vidjeti.

Dolaskom u Skopje razgledala se stara gradska jezgra: tvrđava Kale, Daut pašina džamija, Stara čaršija i Han, crkva sv. Spasa, Kameni most, sv. Kliment Ohridski, stari željeznički kolodvor…

Sljedećega dana bio je razgled stare gradske jezgre Ohrida koja je pod zaštitom UNESCO-a od 1980 godine, spomenik Ćirili i Metodu, crkva sv. Sofije, Antički teatar, crkva sv.Jovana Kaneo, crkva sv.Kliment, Samuilova tvrđava, ranokršćanska bazilika sv. Erazma… U popodnevnim satima bio je odlazak do Sv. Nauma, posjeta manastiru Sv. Nauma, sagrađenom na stijeni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravan pogled na Ohridsko jezero.

Nadalje, na popisu za upoznavanje i razgledavanje bila je Tirana: Skenderbeg trg, Ethem Bey, Sahat kula, Palača pravde, mauzolej Envera Hodže, Nacionalni povijesni muzej. Putnici su imali prilike vidjeti i Dubrovnik: šetati povijesnom jezgrom grada i vidjeti: vrata od Pila, Stradun, Onofrijeva česma, samostan Male braće, crkva sv. Vlahe, Orlandov stup, palača Sponza, Knežev dvor, Katedrala, Arsenal.

Putovanje je bilo izvrsno, puno se toga vidjelo i naučilo o gradovima i zemljama koje su posjećene, te su se URFD-ovci puni dojmova vratili u Lijepu Našu.

NOVOSTI