Putovanje u Krakow

URFD Valpšvštine u suradnji sa URFD Baranja organizira putovanje u Krakow. U autobusu joj ima slobodno 7 mjesta. Molimo sve članove URFD Valpovštine koji budu uplatili za naveni put da se jave gospodji Mariji Kušić na mobitel 098 208 888 kako bi se organizirao prijevoz do mjesta polaska.

1. dan, BELI MANASTIR
Polazak sa dogovorenog polazišata u 23.00 sata. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku s kraćim usputnim zaustavljanjima.

2. dan, WADOWICE, KRAKOW
Jutarnji dolazak u WADOWICE, rodno mjesto Ivana Pavla ll. Obilazak crkve i rodne kuće Karola Wojtyle. Kraće slobodno vrijeme za kavu. Polusatna vožnja do AUSCHWITZA, nekad najvećeg koncentracijskog logora, a danas memorijalnog muzeja posvećenog žrtvama holokausta tijekom Drugoga svjetskog rata, koji predstavlja dio Unescove svjetske baštine, obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Dolazak u KRAKOW u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor, zajednička šetnja užim gradskim središtem sa vodičem. Noćenje.

3. dan, KRAKOW
Nakon doručka obilazak grada koji je zbog očuvanog arhitektonsko-umjetničkog bogatstava stavljen na listu svjetske baštine UNESCO-a: Trg glavne tržnice, glavni gradski trg i drugi po veličini u Europi nakon Trga sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt… Slobodno vrijeme za ručak i osobne potrebe. U popodnevnima satima odlazak na brdašce Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe i gotička Katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva (ulaz uz doplatu). Noćenje.

4. dan, KRAKOW, WIELICZKA
Nakon doručka odlazak u obližnju WIELICZKU, rudarski gradić gdje ćemo obići jedinstveni rudnik soli u kojem su rudari u labirintu rovova, prolaza, podzemnih dvorana i jezera uklesali brojne kapelice s oltarima, kipovima i raznim drugim ukrasima. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje povijesti i kulture ovog živopisnog grada. Noćenje.

5. dan, KRAKOW, BELI MANASTIR (cca 770 km)
Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za kupovinu i osobne potrebe. Polazak iz Krakowa oko podneva.
Vožnje prema kući uz usputna kraća zaustavljanja. Očekivani povratak u Beli Manastir u kasnim večernjim satima,

CIJENA ARANŽMANA NA BAZI MIN. 45 OSOBA: 1 370 KN
CIJENA ARANŽMANA NA BAZI MIN. 50 OSOBA: 1 330 KN

ARANŽMAN UKLJUČUJE: prijevoz autobusom turističke klase, 3 noćenja s doručkom u hotelu IBIS KRAKOW STARE MIASTO u Krakowu, izleti i razgledi prema programu, stručno vodstvo, troškove organizacije i rezervacije.

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 580 KN
DOPLATE U AGENCIJI: ulaznica za rudnik soli Wieliczka 110 kn, Auschwitz 40 kn

Dodatne informacije o Krakowu: www.krakow-info.com
Više o hotelu: www.ibis.com/gb/hotel-7161-ibis-krakow-stare-miasto/index.shtml

KRAKOW Belje 13
OBROCI UPLATE KRAKOW

NOVOSTI