Primjena potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) i potpora za Mikropoduzetnike nastavlja se i u razdoblju od rujna do prosinca 2020.

Potpora za očuvanje radnih mjesta pogođenim Koronavirusom uključuje sve djelatnosti kao i do sada, poput putničkog prijevoza, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme hrane i pića, tzv. event industriju, itd. kojima je i nadalje omogućeno korištenje potpore do 4.000 kuna po radniku ( u potporu ulaze zaposleni do 31. kolovoza 2020.) uz uvjet pada prihoda za najmanje 60 posto. Pad prihoda dokazuje se temeljem predaje PDV obrasca.

Što se tiče potpore za Mikropoduzetnike ona i nadalje uključuje iznos do 2.000 kuna po radniku za poslodavce koji zapošljavaju do 10 radnika uz uvjet pada prihoda za najmanje 50 posto (bez ograničenja u djelatnostima). Pad prihoda dokazuje se temeljem predaje PDV obrasca.

Prijave počinju od idućeg tjedna i zahtjevi za dodjelu potpore za rujan zaprimat će se od 15. rujna do 15. listopada 2020. godine.

Važno je naglasiti da će svi poslodavci, bez obzira na djelatnost, koji ne mogu poslovati ili kojima je na bilo koji način ograničen rad sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite moći koristiti ove mjere, s time da će se za one kojima je rad ograničen odlukom Stožera (npr. skraćeno radno vrijeme, smanjen broj posjetitelja, itd.) po potrebi morati dokazati poteškoće u poslovanju (pad prihoda za 60 odnosno 50 posto).

 

Više informacija o potporama za očuvanje radnih mjesta možete vidjeti na poveznici mjera-orm.hzz.hr ili na https://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/nastavak-provodjenja-potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-do-prosinca.php

NOVOSTI