PREDSTAVLJENE MJERE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE I ZAPOŠLJAVANJE U PETAK 10. SVIBNJA 2019. godine U VELIKOJ VIJEĆNICI GRADA BELIŠĆA

Predavanje su održali g. Miroslav Vanek, rukovoditelj Odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Osijek i gđa. Nataša Štiglec, stručna savjetnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Potpore za samozapošljavanje su državne potpore koje se dodjeljuju nezaposlenim osobama koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda. Dok su potpore za zapošljavanje državne potpore koje se dodjeljuju s ciljem poticanja zapošljavanja nezaposlenih te su dostupne poduzetnicima koji djeluju profitno. Trajanje mjera je 12 mjeseci. Dodjeljivanje subvencija za potpore za samozapošljavanje iznose od 55.000,00 kn do do 275.000,00 kn, ako je riječ o udruživanju u zadruge (za 5 osoba). Kod potpora za zapošljavanje sufinanciraju se troškovi rada osobe koju zapošljavate do 50% godišnjeg troška bruto II plaće radnika ili 75% za osobe s invaliditetom.
Na seminaru su prisustvovali predstavnici Arios d.o.o.: Danka Kaljević i Matea Birovljević, polaznica stručne prakse.

NOVOSTI