PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „B Light Grant Shema“

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje organizirala je u Osijeku 22.5.2018.godine predstavljanje drugog poziva namijenjenog poduzetnicima u sklopu “B Light Grant sheme” za dodjelu bespovratne pomoći na kojoj su sudjelovale i djelatnice Ariosa d.o.o. – Jelena Tomaš i Višnja Mihaljević, mag.oec.

“B Light” Grant shema je projekt kojima se financira suradnja mikro, malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Projekt provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i inovacije HAMAG-BICRO kao glavni korisnik te sedam regionalnih (županijskih) razvojnih agencija s programskog područja Mađarska-Hrvatska, među kojima je i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

Za jedan Light projekt potrebna su minimalno 2 Light korisnika, po jedan iz Mađarske i Hrvatske. Maksimalan broj Light korsnika na jednom projektu je 4. Svaki Light korisnik treba biti registriran ili imati podružnicu tvrtke unutar područja definiranim programom.

B Light je program bespovratnih potpora, a ukupna vrijednost dostupna poduzetnicima je 7,6 milijuna eura. Maksimalni udio ukupno prihvatljivog troška je 75%, a svaki Light korisnik trebao bi doprinijeti s minimalno 25% ukupno prihvatljivog troška tijekom provedbe light projekta. Vrijeme trajanja projekta je od 6 do 18 mjeseci.

Ovo je drugi javni poziv raspisan u sklopu „B Light Grant sheme“ (od ukupno tri kruga natječaja). Prvi je završen u rujnu 2017.godine, a u sklopu njega RRA Slavonije i Baranje istaknula je kako je 5 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije dobilo sredstva u sklopu ovoga projekta. To je naglasio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, koji je uz pozdrav svim okupljenima izrazio želju za što većim povlačenjem sredstava u našoj županiji iz fondova Europske Unije.

NOVOSTI