Prednosti i manjkavosti paušalnog oporezivanja obrtničkog poslovanja

Organizacija šire rasprave – Okruglog stola – na temu “Prednosti i manjkavosti paušalnog oporezivanja obrtničkog poslovanja”

Na održanom sastanku Sekcije frizera i sekcije kozmetičara uočili smo svu težinu odluke o izlasku iz sustava PDV-e i prelasku u paušalno oporezivanje u narednoj godini, a sve sukladno povećanoj granici ostvarenog prometa i predviđene tri kategorije visine dohotka koje će definirati paušalno oporezivanje. Kako se bliži početak primjene izmijenjenih zakonskih propisa i rok kada do 15. siječnja veliki broj obrtnika mora donijeti samostalnu odluku o budućem načinu oporezivanja njihove djelatnosti, cijenimo da ćemo organiziranjem okruglog stola omogućiti sudionicima da u slobodnoj i otvorenoj raspravi pripomognu u davanju preciznijih odgovora na neka otvorena pitanja po ovoj temi. Kao sudionike rasprave predvidjeli smo predstavnike struka (sekcija), gdje je za očekivati veliki broj radnji koje će godišnje ostvarivati promet manji od =230.000,00 kn., predstavnike knjigovodstvenih servisa i predstavnike Ministarstva financija – Porezne uprave.

Upućujemo poziv i Vašem Udruženju da predstavljeni po predsjedniku i tajniku te predstavnicima struka, sukladno gore izrečenom, rezervirate vrijeme načelno za dan 07. studeni 2012.g. (srijeda) u 19,00 sati u prostoru svečane dvorane Udruženja obrtnika Osijek, I. Adamovića 2. Svoju zainteresiranost molimo da prijavite na telefon 212-810, a o točnom vremenu održavanja okruglog stola i sudionicima, obavijestit ćemo Vas na vrijeme. Molimo da nas o traženom obavijestite do ponedjeljka 29. 10. 2012.g.

dopis-Okrugli stol

Tajnik Udruženja: Zvonko Digula, dipl.iur
Predsjednica Udruženja: Marija Volinek Štrekelj

e-mail uo.osijek@hok.hr;
web adresa www.uoos.hr;
tel. 031 212 810;
faks 031 212 870

NOVOSTI