Poziv na PUMA seminar: Kako zaštiti vaše društvo, suradnike i sebe od rizika (03.05.2017.)

Poštovana/i,

HUP Reg. ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira seminar o odgovornosti članova uprave društva na temu: „Kako zaštititi vaše društvo, suradnike i sebe od rizika“ koji će se održati u srijedu 03. svibnja 2017. godine s početkom u 12 sati u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek.

Pravni okvir odgovornosti članova uprave za radnje poduzete od strane društava i njihovih podređenih direktora, već je duže vrijeme dio hrvatskog pravnog sustava. Recentne zakonodavne promjene, kao i postojeća i najavljena praksa trgovačkih i prekršajnih sudova, dramatično povećavaju opseg tih propisa i metode njihovog provođenja. Rezultat svega je da sve više i više društava i njihovih članova uprave istodobno provjeravaju granice svoje potencijalne odgovornosti i načine na koje se od istih mogu zaštititi. Kvalitetan pravni savjet i odgovarajuće pokriće putem osiguranja od te vrste odgovornosti ključne su metode koje se u državama članicama EU-a, ali i ostalim naprednim državama, koriste u svrhu rješavanja problema odgovornosti članova uprave, a posljedično, sve više i hrvatskih trgovačkih društava koriste ove metode. Ovaj seminar pružiti će vam odgovarajuću podlogu kako bi mogli uočiti rizike koji vam prijete, te ocijeniti na koji način najbolje zaštititi Vas, Vaše suradnike i društvo od istih.

Pravni dio seminara održati će odvjetnica Tarja Krehić iz Odvjetničkog ureda Krehić, Staničić & Gričar, a uvod i uvjete osiguranja odgovornosti menadžera (D&O osiguranje) koje pruža hrvatsko i inozemno tržište će održati ovlašteni brokeri društva InterCapital. Više o predavačima u nastavku:

Odvjetnica Tarja Krehić, LL.M. – partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić, Staničić & Gričar, koje je specijalizirano za trgovačko i statusno pravo, M&A, tržišno natjecanje, europsko pravo, te je usko specijaliziran za sektore telekomunikacija, medija & ICT, energetike, turizma, nekretnina, osiguranja i farmaceutike. Klijentima kreiraju jedinstvena i specijalizirana rješenja za izazovna pitanja statusnog i trgovačkog prava u cijelom nizu industrija, od statusnih promjena i reorganizacija do istraživanja investicijskih prilika te osnivanja, razvijanja i/ili restrukturiranja poslovanja u Republici Hrvatskoj. Tarja Krehić je licencirana hrvatska odvjetnica koja je magistrirala korporativno pravo i M&A na prestižnom Pravnom fakultetu Sveučilišta Duke u SAD-u kao stipendistica „RON BROWN“ stipendije američke vlade. Kao odvjetnica je vodila neke od najvećih regionalnih M&A transakcija u Hrvatskoj i regiji, samostalno i kao dio međunarodnog odvjetničkog tima. Karijeru je počela kao pravnica u Sektoru regulative Hrvatskog telekoma d.d. gdje je stekla značajno iskustvo u telekomunikacijama, poslovanju u reguliranom okruženju, kao i u korporativnim poslovima, M&A i tržišnom natjecanju.

Interkapital rizik d.o.o. je posrednička kuća za osiguranje i reosiguranje sa sjedištem u Zagrebu, osnovana 2010 godine i nalazi se u sastavu Interkapitela grupe. Od samog osnivanja društvo se najviše fokusiralo na razvoju i implementaciji različitih vrsta osiguranja od odgovornosti- profesionalne odgovornosti, odgovornosti iz upotrebe neispravnog proizvoda i slično. Od svih vrsta osiguranja, najveći fokus je na osiguranju od menadžerske odgovornosti (D&O), te u tom segmentu IKR drži jednu od vodećih pozicija na osigurateljnom tržištu Republike Hrvatske.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Zbog ograničenog broja mjesta, svoje sudjelovanje možete prijaviti putem prijavnice do utorka 02. svibnja 2017. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr.

Za sva dodatna pitanja obratite se g. Sarić Ivanu (HUP) : 031 251 013, fax 031 251 046, ivan.saric@hup.hr.

Prijavnica

NOVOSTI