POTICANJE I SUFINANCIRANJE ZAPOŠLJAVANJA ZA PODUZETNIKE PUTEM HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE

13183214_987717664640002_64628031_n
HUP Regionalni ured Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek održao je 11. svibnja 2016. g. edukaciju pod nazivom “Poticanje i sufinanciranje zapošljavanja za poduzetnike putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje”. Edukaciju je vodio Miroslav Vanek, rukovoditelj Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi niz mjera aktivne politike zapošljavanja (kao što su potpore za zapošljavanje i usavršavanje, samozapošljavanje, potpore za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i sl.) usmjerenih nezaposlenim osobama u nepovoljnom položaju te poslodavcima kod kojih je potrebno osigurati radno mjesto, a upravo je cilj ove edukacije bio poduzetnicima s područja Osječko-baranjske županije pojasniti i potaknuti kako da u što većoj mjeri koriste mjere iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Budući da Agencija Arios, kao i naši klijenti, već dugi niz godina koristi gore navedene mjere bila je to prilika da se upoznamo sa razlikama u odnosu na dosadašnje mjere. Jedna od novosti je da potpisivanjem izjave nećete teretiti HZZ u slučaju negativne ocjene, pa možete registrirati djelatnost i prije pozitivne ocjene. Novost kod samozapošljavanja se odnosi na vrijeme potrebno za utrošak odobrene potpore. Prije je to bio rok od 3 mjeseca, a sada je rok od 5 mjeseci.

Agenciju Arios predstavljao je polaznik stručnog osposobljavanja mag.oec. Bibić Vladimir, kojemu je ovo još jedna u nizu eduakcija u organizaciji HUP-a.

NOVOSTI