POPIS KORISNIKA POTPORE ZA PODUZETNIKE U DJELATNOSTIMA POGOĐENIMA KORONAVIRUSOM

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je na sjednici 20. ožujka 2020. usvojilo novu mjeru aktivne politike zapošljavanja s ciljem zadržavanja radnih mjesta u najugroženijim sektorima – Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19), kao je dio paketa mjera Vlade Republike Hrvatske pomoći gospodarstvu uslijed posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID – 19).

Mjera potpore za očuvanje radnih mjesta odnosi se na poslodavce pogođene učincima koronavirusa COVID 19 u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, prijevoza i skladištenja, na radno – intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije – tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaja te poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i na druge poslodavce koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti.

NAPOMENA:

Popis je objavljen prema abecednom redu naziva poslodavca/korisnika potpore i sadrži OIB poslodavca, broj radnika za koje se potpora koristi i ukupnu svotu isplaćene potpore.

Za informacije vezanu uz popis, korisnici se mogu obratiti nadležnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje press@hzz.hr.

Pritužbe, pohvale i prijedloge uputite na prituzbe-pohvale-prijedlozi@hzz.hr.
Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka 2020. do najduže tri mjeseca, te će se za svaki mjesec isplate objaviti popis korisnika u tom mjesecu.

Popis korisnika koji su ostvarili potporu i Statistiku korisnika potpore za očuvanje radnih mjesta – ožujak 2020. možete pronaći na sljedećim linkovima:

https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/ozujak-2020/
https://mjera-orm.hzz.hr/korisnici-potpore/statistika-ozujak-2020/

NOVOSTI