Obavijest o prestanku važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine

HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA – UDRUGA TRGOVINE – Obavijest o prestanku važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine

Poštovani članovi,

ovim putem obavještavamo Vas da je HUP- Udruga trgovine, sukladno Odluci Izvršnog odbora Udruge, otkazala dana 15. travnja 2013.g. Kolektivni ugovor za djelatnost trgovine sklopljen 11. prosinca 1997.g. (NN 41/98) kao i njegove Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine sklopljene 24. ožujka 2005. g. (NN 79/05).

S danom 15. travnja 2013.g. počinje teći otkazni rok u trajanju od 90 dana. Za vrijeme trajanja otkaznog roka Kolektivni ugovor je i dalje na snazi i svi poslodavci u djelatnosti trgovine u obvezi su poštivati sve njegove odredbe.

Dana 15. srpnja 2013.g. je zadnji dan otkaznog roka i zadnji dan primjene Kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine. Obzirom da je ovaj Kolektivni ugovor proširen na sve subjekte u djelatnosti trgovine, obveza primjene odredbi Kolektivnog ugovora prestaje za sve subjekte u toj djelatnosti.

Obzirom na navedeno, poslodavci koji zapošljavaju najmanje 20 radnika, sukladno odredbama Zakona o radu, mogu ili sklopiti kućni Kolektivni ugovor ili donijeti Pravilnik o radu. Više o tome možete pronaći u Uputi u prilogu ove obavijesti.

Za dodatne informacije, stojimo na raspolaganju.

Uputa poslodavcima vezano za otkaz Kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine

S poštovanjem,
HUP-Udruga trgovine

NOVOSTI