Novo vodstvo osječke podružnice HUP-a

Nakon redovite skupštine na kojoj je izabrano novo vodstvo, održan je i okrugli stol na temu „Aktualno stanje u gospodarstvu“ na kojem su sudjelovali čelnici Hrvatske udruge poslodavaca

20131121-HUP Osijek skupština 2

20131121-HUP Osijek skupština

20131121-HUP Osijek skupština 1

Hrvatska udruga poslodavaca – Podružnica Osijek održala je 21. studenog 2013. godine redovitu skupština koja je zbog isteka mandata dosadašnjem vodstvu bila i izborna. Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora HUP-a – Podružnice Osijek Mirko Falamić koji se u uvodnom govoru zahvalio svima koji su pridonijeli da rezultati HUP-a Osijek budu i dalje najbolji u okviru HUP-a, odnosno da isti svojim aktivnostima aktivno zastupaju poduzetničke interese. Zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić, u predstavljanju izvješća o radu te plana i programa rada za iduće razdoblje HUP-a Osijek, naglasio je važnost prepoznatljivosti aktivnog rada podružnice HUP-a od strane članica, koje su nam ujedno i potpora u svim aktivnostima te uz čiju pomoć artikuliramo potrebe i probleme s kojima se susreću u poslovanju – sve s ciljem postizanja kvalitetnije poduzetničke klime. Nazočni članovi na skupštini izabrali su novo vodstvo, te će u slijedećem mandatu predsjednik Izvršnog odbora HUP – Podružnice Osijek biti Adam Rendulić – Arator Lovas, dopredsjednica Marija Kušić – Agencija Arios Belišće te slijedeći članovi: Damir Skender – Saponia Osijek, Vladimir Džaja – PIK Vinkovci, Ankica Vidaković – Autodom Vidaković Sl. Brod, Antun Petrić – Požeška dolina Požega, Vlado Krauthaker – Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker Kutjevo i Nikola Nemčević – Spider grupa Pitomača. U prvom obraćanju članovima novi predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Osijek Adam Rendulić, uz zahvalu na izboru, istaknuo je da će nastaviti s kvalitetnim radom kao i u prethodnom razdoblju, te zadržati dokazani pristup poslovanju dosadašnjeg Izvršnog odbora i predsjednika.

Nakon skupštine, održan je okrugli stol pod nazivom „Aktualno stanje u gospodarstvu“ uz nazočnost velikog broja poduzetnika – članova HUP-a, predstavnika partnerskih organizacija, jedinica lokalne samouprave i uprave (gradonačelnici i župani), kao i medija. Panelisti na okruglom stolu bili su čelnici HUP-a: Ivica Mudrinić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a, Petar Lovrić, član Izvršnog odbora HUP-a i predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika HUP-a, Davor Majetić, glavni direktor HUP-a i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a. Uz korisna predavanja, te konstruktivnu raspravu ističemo najbitnije zaključke čelnika HUP-a: „Očekujemo da će se pokrenuti „kotač“ s potrebnom podrškom privatnom sektoru kako bi se potaknuo investicijski ciklus što bi rezultiralo stvaranjem nove vrijednosti, otvaranjem novih radnih mjesta i popunjavanjem proračuna. Naglasak s današnjeg skupa stavljen je na činjenicu da nam je potreban program od više poteza koji su sinkronizirani za stvaranje onih uvjeta u kojima se domaćem i stranom kapitalu isplati investirati, kako bi priliku dobilo i više od 350.000 nezaposlenih u Hrvatskoj“ – naglasio je Ivica Mudrinić koji razloge za optimizam vidi u povezivanju potencijala u mnogim sektorima s financijskim izvorima iz EU fondova te kadrovskim potencijalom zemlje. Na okruglom stolu Davor Majetić je prezentirao HUP skor – 13 mjera za izlazak iz krize i omogućavanje gospodarskog razvoja zemlje, koje predstavljaju skor rezultata, odnosno numeričku mjerljivosti reformi. Isto tako je istaknuo da se često zakoni donose bez prethodnih konzultacija, odnosno da poduzetnici troše i vrijeme i novac na prilagodbe, umjesto da se posvete redovitom poslovanju. „U Hrvatskoj se pozornost s velikih problema konstantno skreće na one manje bitne, ideološke, dok egzistencija leži u privatnom poduzetništvu koje je temelj razvoja gospodarskog, socijalnog i društva općenito“, istaknuo je Bernard Jakelić. Petar Lovrić u svom inspirativnom govoru ukratko se osvrnuo na česte zakonodavne promjene, osobito na Zakon o radu i položaj malih i srednjih poduzetnika u šumi propisa. Kako za skupštinu, tako i za okrugli stol, članovi HUP-a iskazali su veliko zadovoljstvo održanim događajem, ali i radom te svim nastojanjima koje čini isključivo i jedino HUP za njihov bolji položaj te bolji položaj svih građana Republike Hrvatske.

NOVOSTI