NERAVNOPRAVNOST NE SMIJE OSTATI POSLOVNA TAJNA

27/03/2017

Vladin ured za ravnopravnost spolova na osječkom Trgu Ante Starčevića predstavio je kampanju “Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna” kojom se želi povećati svijest o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima.

Na kampnji je sudjelovao i ARIOS d.o.o. s vlasnicom Marijom Kušić i Kristinom Mucić. Marija Kušić je zajedno s ostalim sudionicima dala mišljenje o provođenju rodne ravnopravnosti tijekom svog dugogodišnjeg iskustva.

Kamapanja se sastojala od davanja izjava žena i prolaznika o navedenoj temi te predstavnika gradske vlasti, župana dr.sc. Vladimira Šišljagića, predstavnika Finske ambasade, pravnice HUP-a Vedrane Gado te drugih poduzetnika.

Kampanju prati spot o tome kako poslodavac zabranjena pitanja postavlja ženi koja se natječe, a tiču se njezina obiteljskog statusa i planiranja broja djece. Kampanjom želi skrenuti pozornost da su takva pitanja diskriminatorna.

Projekt će trajati do kolovoza, a tijekom akcije emitirat će se spotovi te postaviti edukativni plakati u sredstvima javnog prijevoza. Građani će se moći informirati o ravnopravnosti spolova i putem društvenih mreža i internetskih stranica.

Partner na projektu je Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske.