Izvještaj o prisustvovanju savjetovanju „Obračun PDV-a nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji“

20131003-Obračun PDV-a
Naziv: Dodatne edukacije

OSIJEK – U četvrtak 03. listopada u prostorijama HUP Osijek održano je savjetovanje na temu obračuna PDV-a nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Republika Hrvatska je od 1. srpnja 2013. godine postala 28. članicom Europske unije i od tada je na snagu stupio i novi Zakon o Porezu na dodanu vrijednost, te Pravilnik o Porezu na dodanu vrijednost, usklađeni sa svim zahtjevima EU Direktiva. Priliku za stjecanjem novih znanja prepoznala je i poduzetnica Marija Kušić, vlasnica Agencije Arios, koja je svojim djelatnicama Davorki Đurković, Senki Karapetrić i Diani Bagarić omogućila da prisustvuju ovoj edukaciji, te se informiraju o novonastalim promjenama.

Savjetovanje je održao Zvonimir Pavić, voditelj Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa Porezne uprave Osijek. Isti je polaznicima odgovarao na mnoga praktična pitanja i nejasnoće s kojima su se susreli u zadnja tri mjeseca.
Velika nazočnost poslodavaca na savjetovanju samo potvrđuje nastojanja HUP Reg. ureda Osijek da organiziranjem savjetovanja sa aktualnim temama i redovitim informiranje poduzetnika, omogućuje da naši poduzetnici ostanu i dalje konkurentni na zajedničkom tržištu

NOVOSTI