Brojne pogodnosti dostupne obrtnicima u sklopu projekta HOK ZNA

Hrvatska obrtnička komora u sklopu projekta Zajednička Nabava – HOK ZNA pokušava stvoriti pozitivno poduzetničko okruženje kroz kvalitetnije i povoljnije poslovanje. Putem osiguranja pogodnosti kod brojnih poslovnih subjekta iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora potpiše sporazume o suradnji, cilj je stvoriti partnerstva među bitnim članovima HOK-a u svakodnevnom poslovanju.

Jedan od glavnih zadataka ovog projekta je poduzetnicima smanjiti ulazne troškove, a potpisivanjem sporazuma s “HEP – Opskrbom” kojim se postižu povoljniji uvjeti opskrbe električnom energijom ostvaruje se ušteda za preko 68.000 kupaca. Također članovima HOK-a dostupna je nova Internet platforma koja potiče potrošnju domaćih proizvoda i usluga, putem suradnje dogovorene s “Vision Teamom”. Poticanje potrošnje kod mikro i malih poduzeća, proizvodnje domaćih proizvoda, plasman domaćih proizvoda na strana tržišta, privlačenje inozemne potrošnje na domaće tržište, poticanje zapošljavanja te omogućavanje izgradnje vlastite karijere samo su neke od koristi koje bi obrtnici trebali imati od ovog sporazuma.

Kako bi obrtnicima bila osigurana i povoljnija nabava naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina u projekt su se uključiti “INA i Crodux”. Uz prilaganje potrebne dokumentacije osigurava se jeftinija cestarina te popust za sve vrste goriva uključujući i autoplin. U sklopu sporazuma uključeno je i obrazovanje dogovorom s “Visokim učilištem Algebra” koje osigurava 5% popusta na svoje preddiplomske i diplomske studijske programe. Poslovni subjekt “Lux interijeri” omogućava kupovinu profesionalne ugostiteljske opreme visokokvalitetnih i provjerenih svjetskih brendova po posebnim, povoljnijim uvjetima.

“Auto kućom Kozina d.o.o.”, članovima HOK-a osigurava posebne uvjete za nabavu novih osobnih i lako teretnih Opel vozila te njihovog servisiranja. Putem ugovora potpisanog s “Večernjim listom i 24 sata” osigurani su posebni uvjeti nabave proizvoda iz njihovog asortimana. Savjetovanje obrtnicima nudi poslovni subjekt “Pametan Rast” uz popust od 20%. U cjelokupni projekt priključio se i trgovački lanac Pevec uz osiguranje povoljnijih uvjeta u prodajnim centrima diljem Hrvatske. “Ghetaldus optika” obvezuje se članovima HOK-a u projektu Zajedničke nabave osigurati popust od 10% na sve proizvode koji nisu na akciji. Za područje osiguranja pobrinula se tvrtka „Select posredovanje”.

Iz svega navedenog jasno je kako je riječ o jednom kvalitetnom projektu koji obrtnicima nudi niz pogodnosti, put ka kvalitetnijem i povoljnijem poslovanju i samim time postizanju konkurentnosti na području Republike Hrvatske i šire.
Svakako smatramo da će ovakav projekt doprijenti znatnoj uštedi i održavanju konkurentnosti obrtnika.

Dodatne informacije možete pronaći na:
http://www.hok.hr/press/objave_za_medije/novi_projekt_hrvatske_obrtnicke_komore_zajednicka_nabava_hok_zna ili kontaktirati Agenciju ARIOS na mail adresu kristina@arios.net ili na broj: 099/5075419

NOVOSTI