ARIOS SUDJELOVAO NA SEMINARU “KAKO NAPISAT POSLOVNI PLAN I IZRADA MARKETINŠKE STRATEGIJE”

Dana 20. i 21. rujna 2018. godine Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac-RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva održala je edukacijsku radionicu „Kako napisati poslovni plan i izrada marketinške strategije“, u suradnji sa suradnicima na projektu Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i Poduzetničkim inkubatorom BIOS d.o.o.

Radionica se održala u Osijeku u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, na adresi Ul. Josipa Jurja Strossmayera 341.

Kao uvod u radionicu predstavila nam se Nataša Tramišak, mag.iur., direktorica Agencije za održivi razvoj općine Antunovac RODA d.o.o., koja je u kratkom izlaganju predstavila agenciju, poslove, planove i prestavila projekta Poduzetnički inkubator i akcelerator.

Prvog dana glavna tema radionice bila je marketinška strategija koju nam je izlagala
doc.dr.sc. Ivana Šandrk Nukić, dipl.oec. sa građevinskog fakulteta Osijek. Kroz radionicu smo prošli sve bitne pojmove, definicije i važnosti marketinške strategije.

Drugog dana radionice imali smo dva predavača Tomislav Barbarić, dipl. oec., i predstavnik HBOR-a za Osječko-baranjsku županiju.

Predavač Tomislav Barbarić, dipl. oec., imao je zadatak predstaviti nam temu „Kako napisati poslovni plan“. Kroz izvrsno izlaganje teme i primjera iz prakse shvatili smo bit poslovnog plana i bitne natuknice za njegovu izradu. Na kraju radionice predavač nas je podjelio u grupe te smo imali zadatak njegovo izlaganje predstavit kao naš zamišljeni poslovni plan. Pri završetku izrade poslovnog plana jedna grupa je predstavila svoju viziju poslovnog plana sa kojim je predavač bio izuzetno zadovoljan.

Drugi dio radionice predstavio nam se predstavnik HBOR-a za Osiječko-Baranjsku županiju. Predavač nam je predstavio nova pogodnosti kreditiranja za žene poduzetnike, poduzetnike mlađe od 30 godinina te poduzetnike početnike.

Arios d.o.o. izrađuje poslovne planove za svoje komitente, te za klijente koji nisu Ariosu. Na seminaru je kao predstavnik sudjelovao Matko Šestanj.

Radionica se održava u suradnji sa suradnicima na projektu:
• Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje
• Poduzetničkim inkubatorom BIOS d.o.o.

NOVOSTI