“ARIOS sudjelovao na predstavljanju rezultata GEM istraživanja i raspravi – Što Hrvatsku čini (ne)poduzetničkom zemljom?”

ARIOS d.o.o. sudjelovao na predstavljanu glavnih rezultata GEM istraživanja i panelu : „Što Hrvatsku čini (ne)poduzetničkom zemljom?“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

OSIJEK Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska udruga banaka (HUB) organizirali su predstavljanje glavnih zaključaka GEM istraživanja za 2016. godinu te okrugli stol, na kojem je sudjelovao i ARIOS d.o.o. Između 60-ak sudionika, ARIOS d.o.o. predstavljao je Domagoj Crnogaj.

Nakon registracije, sve sudionike pozdravili su Ivan Sarić ispred HUP-a, Zdenko Adrović ispred HUB-a, te još uvijek aktualni zamjenik Gradonačelnika Grada Osijeka Vladimir Ham. GEM istraživanje je najveće svjetsko istraživanje poduzetništva. Uključenost Republike Hrvatske omogućava podrobnu analizu važnih čimbenika o kojima ovisi domaći poduzetnički profil, uspoređujući je na znanstvenoj osnovi s mnogim zemljama. Znanstveno obrađeni rezultati i zaključci mogu, vjerujemo, kvalitetno doprinijeti strateškom usmjerenju Vlade i drugih institucija u unapređenju poduzetničke klime.

Kao i svih prethodnih godina, za istraživanje je zaslužan GEM istraživački tim sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (prof. dr. Slavica Singer, prof. dr. sc. Nataša Šarlija, prof. dr. sc. Sanja Pfeifer i izv. prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka) te CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva.

Nakon uvodnih riječi, prof. dr. sc. Slavica Singer, voditeljica tima GEM Hrvatska predstavila je najnovije rezultate GEM istraživanja, a u raspravi koju je moderirao ekonomski analitičar Velimir Šonje sudjelovali su Denis Sušac – Mono d.o.o. i predsjednik HUP Podružnice Osijek, Branka Hitner – Carta d.o.o., Zvonko Popović – Kanaan d.o.o., te Hrvoje Stojić– direktor Ekonomskih istraživanja Addiko banke.

Zaključak panela temeljen na prezentiranim rezultatima istraživanja i iznesenim mišljanjima svih sudionika koji su prisustvovali navedenom panelu je da smo neuređena država i da osim priče treba početi djelovati i donositi zakone koji će potaći neke nove ljude na pokretanje vlastitog posla, te na taj način stvoriti pozitivnu poduzetničku klimu u Republici Hrvatskoj.

NOVOSTI