ARIOS SUDJELOVAO NA EDUKACIJI HUP-a O MJERAMA HZZ U 2017. GODINI

HUP Regionalni ured Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek organizirali su prezentaciju: Poticanje i sufinanciranje zapošljavanja za poduzetnike putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja se održala u srijedu 05. travnja 2017. godine u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek.
Savjetovanje se održalo u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina.

ARIOS su ovaj puta predstavljali Mateja Miličević, mag.oec., Jelena Bandov, bacc.oec, Marija Vučić i Kristina Mucić, mag.iur., a sve s ciljem što boljeg savjetovanja i upoznavanja naših stranaka i budućih stranaka.

Novi paket mjera koje su stupile na snagu 02. ožujka 2017. godine sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je: o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu. Uvedene su mogućnosti da se neke od mjera koriste kombinirano, uvećani su iznosi financijskih potpora i novčanih pomoći te su naglašene mjere obrazovanja i usavršavanja.

Neke od posebnih zanimljivosti odnose se na mogućnost kombiniranja mjere samozapošljavanja s mjerom stručno osposobljavanje (najviše 2 polaznika) koje do sada nije bilo moguće. Rok za rješavanje zahtjeva od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iznosi 15 dana. Stručno osposobljavanje mogu koristi poslodavci, između ostalog, koji nakon osposobljavanja 3 polaznika stručnog osposobljavanja zadrže minimalno jednoga u radnom odnosu. Više o mjerama možete saznati na www.hzz.hr ili nas potražite u ARIOS-u na adresi Belišće, I.G. Kovačića 49, tel: 031/662-101, mail: arios@arios.net, mob: 098/208 888.

NOVOSTI