AGENCIJA ARIOS NA ŠESTOM SAJMU POSLOVA

OSIJEK Sajmove poslova HZZ već godinama tradicionalno organizira u ožujku, ali od ulaska Hrvatske u Europsku uniju 01. srpnja vrijede nova pravila, pa se prema preporuci Europske komisije Sajmovi poslova održavaju u listopadu i početkom studenoga. Organiziraju se uz podršku partnera na lokalnoj razini: lokalna samouprava, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, razvojne agencije, centri za poduzetništvo, škole i veleučilišta.

Cilj ovakvih jednodnevnih sajmova je dati mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave poslodavcima i predaju svoje životopise, ispune upitnike, te se informiraju o potrebama poslodavaca u narednom razdoblju. Na taj se način pokušava povećati zaposlenost u našoj Županiji i olakšati poslodavcima predstavljanje svojih potreba za radnicima. Također, nastoji se učenike i studente upoznati s mogućnostima obrazovanja, stipendiranja i sezonskog zapošljavanja.

Na prošlogodišnjem Petom sajmu predstavio se 61 izlagač od kojeg 36 poslodavaca, 25 partnera i srednje škole s područja Osječko-baranjske županije. 36 poslodavaca oglasilo je oko 700 slobodnih radnih mjesta, provedeno je više od 1500 razgovora za posao, te zaprimljeno 2239 pismenih prijava tražitelja posla.

Ove godine Sajam poslova održava se 04. studenog u Osijeku, u prostorijama sportske dvorane Elektrotehničke i prometne škole, u trajanju od 09:00 – 15:00h. Među brojnim izlagačima naći će se i Agencija Arios, vlasnice Marije Kušić. Na štandu će polaznice stručnog osposobljavanja Davorka Đurković i Jelena Erić dijeliti promotivne letke i prikladne poklončiće, a svi zainteresirani za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, kao i za zasnivanje radnog odnosa, moći će na licu mjesta obaviti razgovor sa gospođom Marijom Kušić.

NOVOSTI