9. Sajam poslova – Osijek

Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek održao je 12.14.2016 g. 9. Sajam poslova. Sajam se održao u Esseker centru, a sudjelovalo je oko 40ak poslodavaca.

Cilj Sajma bio je kroz jednodnevni događaj osigurati izravan kontakt između poslodavaca i nezaposlenih osoba. Suorganizatori sajma bili su gradovi Osijek, Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice i Valpovo, Osječko-baranjska županija, a otvorenju su nazočili i predstavnici Grada i Županije. Vladimir Ham,Zamjenik gradonačelnika, istaknuo je kako je ovo prigoda ne samo za izravan susret poslodavaca i nezaposlenih, nego i za doznati koji se profili poslova trenutačno najviše traže, dok je zamjenik Osječko-baranjskog župana Željko Kraljičak napomenuo kako je ovo prigoda da se i poslodavci upoznaju sa tržištem rada u našoj županiji.

Na Sajam poslova došao je i velik broj maturanata i učenika završnih razreda srednjih škola koji su došli vidjeti na koji se način uopće javljati na natječaje za posao te kako pisati zamolbe.

Agencija Arios iz Belišća također je prisustvovala Sajmu, a predstavljali su ju Višnja Mihaljević te dvoje polaznika stručnog osposbljavanja Kristina Mucić i Vladimir Bibić.

Budući da je u tijeku natječaj za stručno osposobljavanje Agencije Arios, nekoliko studenata iskoristilo je sajam te na licu mjesta predalo zamolbu.

NOVOSTI