Obavijest o dostupnosti servisa Moj-eRačun – VAŽNO

 

Poštovani,

ovim putem želimo obavijestiti sve naše korisnike i partnere koji su možebitno dobili informaciju da Moj-eRačun više nije usklađen za razmjenu eRačuna putem Centralne platforme sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi o uzrocima i posljedicama tog navoda.

Dopis koji smo zaprimili 5.12. u popodnevnim satima od strane MINGO-a navodi kako 21 500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Unutar 30 minuta od zaprimanja prijave detektiran je problem koji je uzrokovao odbijanje određenog broja računa. Ta poteškoća također je otklonjena 2 sata nakon zaprimanja prijave, a rješenje postavljeno na produkciju 5.12. oko 17 sati kada na Servis Moj-eRačun počinje pristizati i zbilja nezaprimljena manja količina dokumenata.

Sama obavijest da Elektronički računi d.o.o. nisu dostupni za razmjenu eRačuna sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi izazvana je pogreškom pri slanju povratnih statusa prema Centralnoj platformi dok je razmjena računa u spornom periodu bila funkcionalna. Zbog toga pošiljatelji nisu imali informaciju o uspješnoj isporuci računa. Poteškoća vezana uz slanje statusa je otklonjena 5.12. u večernjim satima kada smo i od održavatelja Centralne platforme zaprimili potvrdu zaprimanja statusa te aktivno krenuli s ispravljanjem statusa za dokumente zaprimljene u tom periodu. Računi su se razmjenjivali standardnom dinamikom i razmjena računa ni u jednom trenutku nije bila u potpunosti onemogućena.

S obzirom na navedeno, članak koji je objavljen na mrežnim stranicama časopisa Bug donosi neistinite tvrdnje i za isti je tražen demantij koji je dostupan ovdje. U procesu smo prikupljanja svih ostalih izvora širenja neistinitih tvrdnji i možete očekivati demantije i na ostalim portalima.

Donosimo i službenu obavijest Ministarstva – ovdje.

Popis informacijskih posrednika povezanih na Centralnu platformu i usklađenih s normom za eRačun dostupan je ovdje. Također, objavi na FINA-inim stranicama vezano uz dostupnost servisa možete pristupiti ovdje, pod tabom “Obavijesti”.

Zaključno, razmjena računa između Servisa Moj-eRačun i Centralne platforme je funkcionalna u oba smjera – od 1.12. do 5.12. više od 75 000 dokumenata zaprimljeno je s Centralne platforme na Servis Moj-eRačun ili na istu poslano od strane Servisa Moj-eRačun, a upravo se na Centralnu platformu dostavljaju i prvobitno neispravno poslani statusi za zaprimljene dokumente.

Za više informacija i novosti posjetite naš info centar na linku ovdje.

Korisnička podrška dostupna je svim našim korisnicima i responzivna unutar 24 sata od vremena zaprimanja upita ukoliko je isti poslan ispravnim kanalom naznačenim na našoj web stranici, info centru i samom servisu – svoje upite možete postaviti ovdje.

Dostupni smo i putem telefona na 01 7777 810, a s obzirom da zbog nastale situacije očekujemo povećan broj upita ljubazno Vas molimo za strpljenje.

Također, koristimo ovu priliku da zahvalimo svim svojim partnerima i korisnicima na podršci koju ste nam pružili te se radujemo budućoj suradnji. Sigurni smo da ćemo opravdati Vaše povjerenje, a uvjeravamo Vas i da svakodnevno radimo na pružanju još bolje podrške na zadovoljstvo svih uključenih strana.

Zahvaljujemo na razumijevanju i ispričavamo se na neugodnostima.

Srdačan pozdrav,
M
oj-eRačun

NOVOSTI