SUSTAV PRAĆENJA RADNE UČINKOVITOSTI- DA ILI NE

Hrvatska udruga poslodavaca, Regionalni ured Osijek, održala je panel raspravu na temu “Sustav praćenja radne učinkovitosti- da ili ne”.
Panel je obuhvatio relevantne prakse poduzeća vezanih za radnu učinkovitost i to poduzeća različitih veličina i djelatnosti.
Gošće, predavačice bile su: Maja Crnjak-direktorica sektora ljudskih potencijala Erste Steiemarkischbank, Marija Kalinić- bivša direktorica ljudskih potencijala Bluesun hotela i direktorica Eppure si muove te Renata Bunjevac Turalija- voditeljica službe za ljudske resurse NEXE grupa. Panelom je upravljala Nataša Novaković, savjetnica glavnog direktora za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala iz HUP-a.
Panelu je prisustvovalo 20-ak sudionika, predstavnika različitih poduzeća pa tako i predstavnica ARIOS-a, Kristina Mucić, mag.iur.
Predavačice su na temelju svoga bogatog iskustva u ljudskim potencijalima i u sustavu praćenja radne učinkovitosti, polaznicima panela približile problematiku, prikazale relevantne prakse poduzeća u kojima rade ili su radile, načine praćenja radne učinkovitosti, probleme te prenijele vlastita iskustva.
Sustav praćenja radne učinkovitosti i nagrađivanja radnika, obavljaju stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima. Bitno je da postoji sustavna kategorizacija između osnovnih pojmova te podrška i dovoljno materijalnih sredstava u organizaciji koja aktivno upravlja razvojem znanja i vještina radnika. Pa tako sustav praćenja radne učinkovitosit primjenjuju velika poduzeća sa više stotina zaposlenih. Sustav nagrađivanja, bitan je element u razvoju kompetencija radnika, ali pri nagrađivanju ne misli se samo na novčane nagrade ili bonuse, tako nagrađivanje može biti neko stručno osposobljavanje, napredaovanje, pohvala ili slično. Radna motivacija je usko vezana uz stupanj zadovoljstva radnika. Sustavi praćenja radne učinkovitosti osiguravaju organizaciji bolje poslovne rezultate, a radnicima potrebna znanja i vještine za ispunjenje očekivanih poslovnih rezultata.
Agencija ARIOS, zbog manjeg broja zaposlenih, nema potrebu za informatičkim sustavom praćenja radne učinkovitosti kao što postoje u bankama, no oduvijek postoji sustav praćenja primjeren za pružanje računovodstvenih i ostalih usluga u obliku excel tablica. Skladni radni odnosi i zadovoljstvo dugogodišnjih djelatnika temelji se na različitim oblicima nagrada i kvalitetnoj komunikaciji između vodstva i zaposlenika što omogućuje i našim korisnicima stručno i kvalitetnu uslugu jer zadovoljan radnik je i dobar radnik.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

NOVOSTI