PBZ Business club – Žene u poduzetništvu

Privredna banka Zagreb organizirala je u petak 14.10.2016. godine u Osijeku Bussines club za žene u poduzetništvu. Između 50-ak sudionika, sudjelovale su i predstavnice ARIOS-a, Kristina Mucić, mag. iur, predstavnica PLEJADE d.o.o.- Bojana Živković-Habus, mag. iur te druge brojene poduzetnice s područja Valpovštine i šire.

PBZ, ne samo da ima poseban kreditni proizvod za poduzetnice, već u svojoj organizaciji održava više besplatnih edukacija poduzetnica koja im pomaže u njihovom poslovanju, a tiče se opće i uže financijske pismenosti, upravljanja zaposlenicima i povećanju njihove učinkovitosti, analizi i kvalitetnoj samoprocjeni uspješnosti poslovanja i drugo.

Predavači su ujedno i uspješni partneri iz EBRD-a (Europske banke za obnovu i razvoj), Frankfurtske škole za financije i menadžment i Women in Adria.

Neke od glavnih tema odnosile su se na top 3 pogreške koje poduzetnica u svom poslovanju treba ispraviti (pristupanje prodaji kao muškarac, sigurnost, umrežavanje), poslovanje u brojkama koje se odnosilo na aplikaciju putem interneta koja pruža mogućnost izrade analize poslovanja te usporedbu s drugima poduzetnicama kao i brojne druge mogućnosti, EBRD Small Business Support: Program za poduzetnice – nefinancijske usluge koje se pružaju kroz savjetovanje žena u poduzetništvo i mentorstvo.

Od ukupnog broja klijenata u ARIOS-u, 25% žena je zastupljeno kao vlasnice ili direktorice poduzeća te nam se s povjerenjem mogu obratiti kako bi za njih izradili potrebnu dokumentaciju, kao i sve ostale žene poduzetnice koje zanimaju informacije ili stručno vođenje knjigovodstva te poslovanja.

Svakako treba priznati kako PBZ prepoznaje potrebu za poticanje i razvoj žena u poduzetnštvu kao vrijednih i ključnih kotačića koje pokreću kako poduzetništvo tako i cjelokupno gospodarstvo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

NOVOSTI