Novi Zakon o računovodstvu i porezne aktualnosti

Našice, 15.10.2015.

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Našice u suradnji s i Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika organizirala je seminar na temu “Novi Zakon o računovodstvu i porezne aktualnosti.”
Između 40-ak sudionika seminara, prisustvovale su i članice Udruge računovođa i financijskih djelatnika Valpovštine te zaposlenica Agencije ARIOS Marija Pavošević i Kristina Mucić polaznica sturčnog osposobljavanja Agencije ARIOS koje su utvrdile novine koje nam donosi novi Zakon o računovodstvu koji stupa na snagu 01.01.2016. godine.
Novi Zakon o računovodstvu donosi odredbe vezane za računovodstvo poduzetnika, razvrstavanju poduzetnika, knjigovodstvenih isprava i poslovnih knjiga, popis imovnie i obveza, javnoj objavi godišnjih izvjšeća, sadržaju godišnjih izvješća koji su u postpunosti usklađeni s Direktivom 2013/34/EU.
Jedna od najbitnijih novosti Zakona o računovodstvu je da će fizičke i pravne osobe koje obavljaju računovodstvene usluge za poduzetnike od 1. siječnja 2018. godine morati biti licencirane za obavljanje tih poslova na temelju posebnog zakona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

NOVOSTI