NOVE MJERE HZZ-a, na snazi od 02.03.2017.

 

Vlada je pripremila 1,5 milijardu kuna za devet mjera aktivne politike zapošljavanja kojima želi pomoći svima koji se nalaze na marginama tržišta rada, uz slogan “Od mjere do karijere”.

Paket mjera stupa na snagu u četvrtak, 2. ožujka, a riječ je o potporama za zapošljavanje, usavršavanje, samozapošljavanje te za očuvanje radnih mjesta, obrazovanje nezaposlenih, osposobljavanje na radnom mjestu, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i mjeri stalni sezonac.

Kod mjere za samozapošljavanje poticaj je povećan s 25.000 na 35.000 kuna, a Plenković navodi da je moguće i udruživanje više mladih u svojevrsni start-up što bi predstavljalo značajna sredstva za samozapošljavanje (čak do npr. 140.000kn ako se udruže 4 osobe).

Mjera stručno osposobljavanje za rad namijenjena je nezaposlenima do navršenih 30 godina života, a primjenjivat će se i na one koji su završili srednju školu. Iznos pomoći će biti 2620,80kn, a HZZ će plaćati i trošak polaganja stručnog ili majstorskog ispita. Poslodavcu se plaćaju zdravstveni i mirovinski doprinosi. Trajanje mjere je 12 do 24 mjeseca.

Za sve dodatne informacije možete pogledati link: http://mjere.hr

a možete nam se i obratiti kako bismo zajedno pogledali ispunjavate li uvjete za korištenje navedenih mjera na jedan od kontakata: marija@arios.net, 098/208-888 ili 031/662-101.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

NOVOSTI